نیوزویک: آمریکا نقشه راهی برای خروج از اروپا ندارد
  • اردیبهشت 16, 1404 ساعت: ۱۴:۵۰
  • شناسه : 94712
    2
    هفته‌نامه آمریکایی نیوزویک نوشت: واشنگتن هنوز برنامه روشنی برای خارج کردن دارایی‌های نظامی خود از اروپا ندارد. این بلاتکلیفی باعث شده که برنامه‌ریزان دفاعی اروپا در پر کردن شکاف‌های احتمالی در بازدارندگی نظامی دچار چالش شوند.
    پ
    پ

    پیت هگست وزیر دفاع آمریکا در اواسط ماه فوریه در یک کنفرانس خبری در ورشو به اروپایی ها گفت: نمی توانید تصور کنید که حضور آمریکا در اروپا دائمی خواهد بود.

    جی دی ونس معاون دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز طی سخنانی در کنفرانس امنیتی مونیخ، حملات آمریکا علیه متحدان اروپایی اش را تکرار کرد.

    یک مقام اروپایی دخیل در برنامه ریزی های دفاعی این قاره- که خواست نامش فاش نشود- به نیوزویک گفت: با گذشت ماه ها از این سخنان، آمریکا هنوز هم نقشه راهی را که نشان دهد قصد دارد کدام قابلیت های نظامی اش را از اروپا خارج کند و کشورهای این قاره به جایگزینی فوری چه چیزهایی نیاز دارند، ارائه نداده است.

    مقام یاد شده گفت: آمریکا اعلام کرده که ارزیابی این کشور درباره این که چه دارایی هایی را از اروپا خارج کند به دو سال زمان نیاز دارد؛ این بدان معناست که قاره اروپا نمی تواند به طور موثری درباره بازدارندگی جنجال برانگیز خود برنامه ریزی کند.

    بازدارندگی متعارف به قابلیت‌های نظامی غیرهسته‌ ای گفته می‌شود که دشمن را درباره حمله به یک کشور به تفکر دوباره وادار می کند. اعضای ناتو برای چندین دهه از تضمین های ارائه شده توسط آمریکا – با زرادخانه هسته ای گسترده ای این کشور برای دفع چشم انداز حمله مسلحانه بر اساس ماده ۵ معاهده ناتو بهره برده اند.

    این ماده قانونی سایر اعضای ناتو را متعهد می‌سازد که به هر کشور هم پیمان خود که مورد حمله مسلحانه قرار می‌گیرد، با پاسخ مناسب، کمک کنند.

    دولت آمریکا به رغم غیرقابل پیش بینی بودن، در فشار بر اعضای ناتو برای افزایش چشمگیر هزینه های دفاعی ثابت قدم بوده است. مقام های سیاسی و نظامی اروپا به طور گسترده به اتکای بلندمدت مدت قاره به آمریکا اذعان می کنند و متعهد هستند که صنعت دفاعی خود را از طریق افزایش چشمگیر سرمایه گذاری تقویت کنند.

    ترامپ و مقام های ارشد او از کشورهای ناتو خواسته اند تا ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی را به هزینه های دفاعی خود اختصاص دهند، اما مقام های اروپایی بر هزینه هایی تاکید دارند تا به جای رسیدن به درصد تعیین شده از سوی دولت آمریکا، بر پر کردن شکاف ها و تقویت صنعت دفاعی تمرکز کند.

    آمریکا، سال ‌ها هزینه نظامی گران‌قیمتی را در اروپا به دوش کشیده است که شامل تامین لجستیک، هزینه های راهبردی، ارتباطات، قابلیت‌های اطلاعاتی و شناسایی و همچنین جنگ الکترونیک هوایی و انبارهای مهمات است.

    کریستوفر کاولی فرمانده آمریکا در اروپا، آوریل گذشته گفت که بیش از ۸۰ هزار پرسنل نظامی آمریکا در اروپا مستقر هستند. برخی از نیروها به طور دائمی مستقر می شوند و برخی دیگر به صورت چرخشی در اروپا هستند یا گاهی در مانورهای آموزشی به این کشورها اعزام می شوند.

    واشنگتن بعد از جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ میلادی، ۱۰۰ هزار نیرو در اروپا مستقر کرد.

    مقام اروپایی دخیل در برنامه ریزی های دفاعی این قاره همچنین گفت که اروپا «باید فورا وارد عمل شود»، زیرا این قاره در حال حاضر «آسیب پذیر» است.

    مقامات اروپایی انتظار دارند نشست آتی ناتو در لاهه که برای اواخر ژوئن برنامه ریزی شده است، مشخص کند که اعضای اروپایی ناتو چگونه در مسئولیت تقویت قابلیت های نظامی خود سهیم خواهند شد.

    این گزارش به تلاش اروپایی ها برای تقویت دفاع از خود و در عین حال حفظ روابط با واشنگتن اشاره کرد و نوشت: فایننشال تایمز در ماه مارس به نقل از مقامات ناشناس گزارش داد که مهم ترین قدرت های نظامی اروپا در حال تنظیم برنامه هایی برای به عهده گرفتن بیشتر مسئولیت حفاظت از قاره در برابر ایالات متحده هستند. این تلاش ها همچنین شامل پیشنهادی به کاخ سفید برای به دست گرفتن کنترل اروپا در دهه آینده است.

    فایننشال تایمز در گزارشی در همین زمینه نوشت: بین ۵ تا ۱۰ سال طول خواهد کشید که اروپا بتواند به استثنای سلاح های هسته ای، قابلیت هایی را برای جایگزینی با قابلیت های نظامی ارائه شده از سوی آمریکا جایگزین کند.

    این رسانه با اشاره به تناقضات در ادعاهای آمریکا و شرکای اروپایی اش خاطرنشان کرد که آندری دودا، رئیس جمهور لهستان بعد از دیدار با کیت کلوگ نماینده ویژه دولت آمریکا در امور روسیه به مردم کشورش اطمینان داد که ایالات متحده هیچ برنامه ای برای کاهش حضور نظامی خود در لهستان یا اروپای شرقی ندارد.

    اظهارات کاولی در مغایرت با گزارش هایی درباره تصمیم دولت ترامپ برای کاهش ردپای نظامی آمریکا در اروپا وتسلیم کردن نقش خود در فرماندهی عالی متفقین اروپا در ناتو است.

    راجر ویکر و مایک راجرز روسای جمهوری‌خواه کمیته‌های نیروهای مسلح سنا و مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیه‌ای مشترک که در تاریخ 19 مارس (29 اسفند) منتشر شد، گفتند که درباره گزارش‌هایی که نشان می‌دهد پنتاگون در حال بررسی «تغییرات یک‌جانبه در مورد مسائل استراتژیک اصلی، از جمله کاهش قابل توجه نیروهای آمریکایی مستقر در خارج» است، «بسیار نگران» هستند.

    راجرز سپس در آغاز ماه آوریل، از «برخی بوروکرات‌های سطح متوسط» در پنتاگون انتقاد کرد که «دیدگاه‌های نادرست و خطرناکی» در باره کاهش حضور نیروهای آمریکایی در اروپا ارائه می دهند.

    منبع: ایرنا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.