اینکه آیا «اول آمریکا» تا زمانی که پای اسرائیل در میان نباشد صادق است یا خیر، پرسشی است که بسیاری از طرفداران رئیسجمهوری آمریکا، این روزها مطرح میکنند. پرسشی تحقیرآمیز برای مستاجر کاخ سفید که نشان میدهد این مرد در ظاهر قدرتمند، تحت فرمان یک رهبر خارجی است؛ آنهم نه کسی که در مسکو زندگی میکند، بلکه در بیتالمقدس.
در ادامه این یادداشت آمده است: این نتیجهگیری چندان تعجبآور نیست، به ویژه با توجه به اینکه شناسایی یک لابی روسی با هر میزان نفوذ در واشنگتن دشوار است و این در حالی است که لابی اسرائیل حداقل چهل سال است که قدرت خود در آمریکا را به رخ میکشد. بین ۸۰ تا ۹۵ درصد از نمایندگان و سناتورهای کنگره – خواه جمهوریخواه و خواه دموکرات – منافع و خواستههای این لابی را منعکس میکنند.
تماشای «لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه نومحافظهکار، و یکی از «باز» های تندرو (سیاستمداران آمریکایی طرفدار شدت عمل و حامی سیاستهای تهاجمی به ویژه در امور خارجی) و «ریچارد بلومنتال» دموکرات در کنار هم در برنامه تلویزیونی «رو در رو با ملت» (Face the Nation) از شبکه سیبیاس در ۱۵ ژوئن، مضحک و در عین حال، بسیار آشنا بود. هر دو همچون گویندگان ماهر خواستههای اسرائیل را مطرح میکردند که تازه ایران را بمباران کرده بود و همچنین آن کشور را به نابودی تهدید کردند. سپس هر دو به طور تقریبا هماهنگ، اعمال تحریمهای جدید علیه روسیه به دلیل حمله به اوکراین را خواستار شدند.
به نوشته این تارنمای اروپایی، «این دقیقا همان سناریوی دو حزبی است که بسیاری از حامیان ترامپ را خشمگین میکند. به ویژه کسانی که به مبارزه او پیوستند زیرا در نفرت او از نومحافظهکاران، چه جمهوریخواه و چه دموکرات، شریک هستند؛ طرفدارانی که شیفته جنگهای صلیبی «برای دموکراسی» یا «علیه تروریسم» هستند. تا همین اوایل امسال (۲۰۲۵)، بسیاری از طرفداران ترامپ به رویه او اعتماد داشتند. برخلاف سال ۲۰۱۷، ترامپ دولت خود را نه تنها با جنگطلبان، بلکه با مخالفان دخالت ایالات متحده در خاورمیانه و اروپا پر کرده بود. در میان آنها «جیمز دیویس ونس» معاون رئیسجمهوری و «تولسی گابارد» رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا و نماینده سابق دموکرات حضور داشتند.
به گزارش لوموند دیپلماتیک: «آنها همچنین از رفتار رئیسجمهوری آمریکا در برابر جنگ اوکراین رضایت داشتند چرا که به نظر میرسید نشانهای از امتناع از دخالت بیشتر در این درگیری اروپایی باشد؛ هرچند در مورد ترامپ هیچ پیشبینی را نمیتوان بیش از چند ساعت معتبر دانست. اعلام آغاز مذاکرات مستقیم میان واشنگتن و تهران در ۷ آوریل در دفتر بیضی شکل کاخ سفید در حضور «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل این تصویر را به صورتی تقریبا ایدهآل تکمیل کرد».
نویسنده این یادداشت با توصیف استعاری «دوش آب سرد و حتی آب یخ» برای طرفداران ترامپیسم همچون «تاکر کارلسون» آورده است: برخی از طرفداران ترامپ به ویژه این ستاره سابق فاکس نیوز که پادکستهای او میلیونها بیینده دارد، سالها است که زنگ خطر را به صدا درآوردهاند: نومحافظهکاران آمریکایی، متحد با نخستوزیر اسرائیل، مصمم شدهاند واشنگتن را درگیر جنگ علیه ایران کنند. با این حال، آنها با آگاهی از اکراه ترامپ، قصد دارند با بهرهبرداری از قدرت گزاف لابی طرفدار اسرائیل در ایالات متحده و خصومت دیرینه با جمهوری اسلامی از زمان سقوط رژیم پهلوی، او را وادار به این کار کنند. پس از اصطلاح و بهانه دروغین «سلاحهای کشتار جمعی» در عراق و جنگی که آن کشور را نابود کرد، اکنون به نظر میرسد نوبت ایران برای ورود به یک «جنگ بیپایان» و باتلاقی جدید برای آمریکا فرارسیده است.
در ادامه این گزارش آمده است: کارلسون قصد دارد از این چالش سربلند بیرون بیاید. این چهره محبوب سابق سیانان و روزنامهنگار نومحافظهکار سابق مجله طرفدار اسرائیل The New Republic، پس از حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ که یکی از سرسختترین حامیان آن بود، لحن خود را تغییر داد. او به تازگی پنج نفر از «جنگطلبان» کنونی را نام برده است: «شان هانیتی» مجری مشهور فاکس نیوز، «مارک لوین» روزنامهنگار نومحافظهکار، «روپرت مرداک» مالک فاکس نیوز و وال استریت ژورنال، «آیک پرلماتر» میلیاردر آمریکایی-اسرائیلی، و «میریام ادلسون» میلیاردر اسرائیلی که همراه با «ایلان ماسک» از حامیان سرمایهدار حزب جمهوریخواه است. کارلسون با افشای این فهرست، هشدار داد: زمانش که برسد، آنها باید برای همه چیز پاسخگو باشند، اما شما باید از هم اکنون نام آنها را بدانید.
«ترامپ به لطف حمایت غیرمنتظره ناسیونالیستهای ضدسیستم و پادکسترهای آزادیخواه (لیبرتارین) بار دیگر در انتخابات پیروز شد؛ جریانی که ائتلاف جمهوریخواهان را فراتر از نومحافظهکاران و راستگرایان افراطی انجیلی طرفدار اسرائیل گسترش دادند. چرخش جنگطلبانه او میتواند این گروه را دلسرد کند. به خصوص به این دلیل که آنها اساسا با هر نوع سانسور مخالف بوده و در برابر هر نوع اعلامیه حمایت از فلسطین به دلیل برچسب یهودستیزانه محتاط هستند. چنان که «دیو اسمیت» طنزپرداز لیبرتارین که نتانیاهو را «بدترین رئیسجمهوری آمریکا در قرن بیست و یکم» نامیده بود، در انتقاد شدید از نومحافظهکارانی که قتل عامهای اسرائیل در غزه را توجیه میکنند، به تازگی اعلام کرده که از رای دادن به ترامپ پشیمان است و خواستار استیضاح او است».
در پایان این یادداشت آمده است: رئیسجمهوری آمریکا معتقد است که پایگاه مردمی وی همچنان به او وفادار خواهد ماند. «کامالا هریس» معاون رئیس جمهوری سابق نیز بر این باور بود که حمایت بی چون و چرا از اسرائیل، هزینهای برای او نخواهد داشت. اما این دو حزب واقعا چقدر کنترل دارند؟ «جان مرشایمر» نظریهپرداز مشهور معتقد است که کنترل چندانی ندارند: «وقتی صحبت از سیاست خارجی در خاورمیانه میشود، اسرائیل مالک ماست. و کسانی که میخواهند جلوی آن را بگیرند، هیچ اهرم فشاری ندارند. زیرا اسرائیل هر کاری که بخواهد انجام میدهد. این یک وضعیت واقعا شگفتانگیز است که اکثر آمریکاییها آن را درک نمیکنند: یک کشور کوچک با چند میلیون نفر جمعیت میتواند تقریبا هر چیزی را که درخواست میکند، با حمایت بیقید و شرط ایالات متحده به دست آورد.»
منبع: ایرنا
ثبت دیدگاه