سیاست آینده آمریکا در قبال ونزوئلا چگونه خواهد بود؟
  • شهریور 16, 1403 ساعت: ۱۶:۰۵
  • شناسه : 87128
    3
    نشریه فارن‌پالیسی در مطلبی درباره تحولات اخیر ونزوئلا، سیاست‌های آینده آمریکا در قبال این کشور را مورد تحلیل و ارزیابی قرار داده است. این نشریه در این مطلب به قلم جیسون مارژاک و جف رمزی نایب‌رئیس و یکی از مقامات ارشد مرکز آمریکای لاتین در شورای آتلانتیک پیشنهاد کرده که ایالات متحده با وارد آوردن فشار هدفمند بر ونزوئلا و دولتش می‌تواند مادورو را مجبور به پذیرش انتقال صلح‌آمیز قدرت کند.
    پ
    پ

    حدود یک ماه و چند روز پیش نیکلاس مادورو رئیس‌جمهور دیکتاتورمنش ونزوئلا در نتایج نهایی انتخابات تقلبی آشکار کرد. در واقع در شرایطی که در روزهای تبلیغات انتخاباتی ادموندو گونزالس نامزد اپوزیسیون تقریباً در تمام نظرسنجی‌ها پیشتاز بود، در روز انتخابات، اما، مقامات خیلی زود مادورو را به عنوان برنده نهایی رقابت معرفی کردند. نکته جالب این که به‌رغم این که قانون ونزوئلا اعلام جزئیات نتایج انتخابات را الزامی می‌داند، مقامات دولتی این کشور اما هنوز نتایج رسمی در سطح حوزه‌های رای‌گیری را در دسترس قرار نداده‌اند.

    در واکنش [ به این تقلب]، اپوزیسیون بیش از ۲۳۰۰۰ برگه شمارش آرا یا در حدود ۸۰ درصد از برگه‌های شمارش آرای کشور را جمع‌آوری و نتایج را به صورت آنلاین منتشر کرد. در ونزوئلا، این برگه‌های شمارش معمولاً در اختیار ناظران انتخابات قرار می‌گیرد. مخالفان در سراسر ونزوئلا بسیج شدند تا اطمینان حاصل کنند که شواهدی از تقلب در نتایج اعلام‌شده جمع‌آوری کرده‌اند- و حتی در برخی موارد برای انجام این کار در مقابل نیروهای امنیتی و حامیان دولت ایستادگی کردند.

    برنامه‌ریزی اپوزیسیون نتیجه داد و نتایج جمع‌آوری‌شده به وضوح نشان دادند که تعداد آرای گونزالس بیش از دو برابر مادورو بوده است. بررسی‌های مستقل و تحلیل‌های رسانه‌ای نیز نتیجه‌گیری اپوزیسیون را تایید می‌کنند، و شواهد آن‌قدر قاطع است که ایالات متحده و حداقل ده‌ها متحد این کشور بیانیه‌هایی مبنی بر شناسایی گونزالس به‌عنوان برنده نهایی انتخابات صادر کرده‌اند. با این حال دادگاه عالی ونزوئلا- که قضات و کارکنانش اغلب طرفداران مادورو هستند- او را پیروز اعلام کرده است.

    با این که انتخابات به پایان رسیده و مادورو قدرت را حفظ کرده است، ولی با این حال او این روزها ضعیف‌تر از هر زمان دیگری در سال‌های اخیر به نظر می‌رسد. به ادعای گروه‌های حقوق بشری ونزوئلا؛ او برای مقابله با کارزار مخالفان- که تاکنون به دستگیری ۲۴۰۰ و کشته شدن ۲۴ نفر منجر شده- به شدت به نیروهای امنیتی و پلیس تکیه کرده است. مادورو هم‌چنین امواج رادیویی را هم از سرکوب بی‌نصیب نگذاشته و دسترسی ونزوئلایی‌ها به شبکه ایکس و پیام‌رسان رمزگذاری‌شده سیگنال را قطع کرده است. این‌ها به نظر نمی‌رسد که مناسب مرد قدرتمندی باشد که در جایگاه و موقعیت خود احساس امنیت می‌کند.

    ایالات متحده اکنون فرصتی حیاتی به دست آورده تا با وارد آوردن فشار، ونزوئلا را در مسیر رسیدن به نوعی گشایش دموکراتیک یاری کند. دولت بایدن می‌تواند این کار را با شناسایی چهره‌های کلیدی در داخل دولت مادورو انجام دهد- که ممکن است از انتقال قدرت حمایت کنند و در عین حال به دنبال مذاکرات معتبر بین چهره‌های ائتلاف مادورو و مخالفان باشد.

    منبع: شفقنا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.