معمای جایگزینی بمب‌افکن‌های B-۲ با B-۵۲
  • اردیبهشت 24, 1404 ساعت: ۱۱:۰۰
  • شناسه : 94923
    0
    همان زمان که مقامات آمریکایی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم ایران را با ارجاع به حضور بمب‌افکن‌های بی – ۲ در دیگو گارسیا تهدید می‌کردند، ایران نیز در پاسخ اعلام می‌کرد هرگونه اقدام علیه منافع و امنیت کشور با اقدام متقابل علیه منافع آمریکا در منطقه روبرو خواهد شد. المیادین به نقل از روزنامه معاریو نوشت: «دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از همه چیز خسته شده و اشاره کرده بخشی از نیروهایی آمریکایی را به وطن باز می‌گرداند.»
    پ
    پ

    شبکه قطری الجزیره گزارش داد که بمب‌افکن‌های راهبردی بی–۲ اسپریت پایگاه دیگو گارسیا در اقیانوس هند را ترک کرده‌اند. این بمب‌افکن‌ها از اواخر فروردین در یک رویداد بی‌سابقه از آمریکا خارج و در این پایگاه فراسرزمینی مشترک میان ایالات متحده و انگلستان مستقر شده بودند. منابع خبری الجزیره مدعی شدند که این بمب‌افکن‌های راهبردی در جریان عملیات بمباران مواضع انصارالله یمن مورد استفاده ارتش آمریکا قرار گرفتند. تنها ۲۰ فروند از این هواپیما در نیروی هوایی آمریکا خدمت می‌کند که گزارش‌ها تعداد آن‌ها در دیگو گارسیا را بین ۸ تا ۱۰ فروند نیز اعلام کرده بودند. هنوز مشخص نیست چند فروند از این بمب‌افکن‌ها از دیگو گارسیا خارج شدند.

    منبع: فرارو

    الجزیره درباره جایگزین این بمب‌افکن‌ها نوشت: «این مقامات اعلام کردند بمب‌افکن‌های بی- ۲ که گران‌قیمت‌ترین هواپیمای جهان محسوب می‌شوند، در حال جایگزین شدن با بمب‌افکن‌های راهبردی بی-۵۲ هستند.» احتمال استقرار بمب‌افکن راهبردی بی-۱ لنسر نیز داده شده است.

    خروج از دیگو گارسیا همزمان با پیشرفت مذاکرات

    بر اساس گزارش خبرگزاری دویچه وله آلمان، این بمب‌افکن‌ها آخر هفته گذشته یعنی شنبه و یکشنبه هفته جاری از دیگو گارسیا خارج شدند. روزنامه فرانسوی صدای شمال (La Voix du Nord) مدعی شد که خروج این بمب‌افکن‌های راهبردی که قابلیت حمل تسلیحات هسته‌ای آمریکا را دارند، با توجه به پیشرفت مذاکرات ایران و ایالات متحده در عمان اتفاق افتاده است. این بمب‌افکن‌ها در حال حاضر، در پایگاه وایت‌من در ایالت میزوری آمریکا مستقر شده‌اند. پایگاه وایت‌من محل اصلی استقرار هواپیماهای بی–۲ محسوب می‌شود.

    همان زمان که مقامات آمریکایی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم ایران را با ارجاع به حضور بمب‌افکن‌های بی–۲ در دیگو گارسیا تهدید می‌کردند، ایران نیز در پاسخ اعلام می‌کرد هرگونه اقدام علیه منافع و امنیت کشور با اقدام متقابل علیه منافع آمریکا در منطقه روبرو خواهد شد. المیادین به نقل از روزنامه معاریو نوشت: «اسرائیل فرصت داشت تمام خاورمیانه را بسوزاند، اما نتانیاهو مردد است. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از همه چیز خسته شده و اشاره کردها بخشی از نیروهایی آمریکایی را به وطن باز می‌گرداند.»

    مسئله جایگزینی

    منابع الجزیره مدعی شدند که قرار است با دیگر بمب‌افکن‌ها از جمله هواپیماهای راهبردی بی–۵۲ جایگزین شوند که از چند جهت قابل بررسی است. بمب‌افکن‌های بی–۵۲ بر خلاف هواپیماهای پنهانکار بی– ۲، در ۴ پایگاه در ایالت‌های لوئیزیانا، کالیفرنیا و داکوتای شمالی مستقر هستند. استقرار بی–۵۲ در خاورمیانه پیش از این نیز در چند نوبت سابقه داشته است. نوامبر (آبان) سال گذشته، ایالات متحده ۶ فروند از این بمب‌افکن‌های استراتژیک را در پایگاه هوایی العدید قطر مستقر کرد که در آن زمان بسیار مورد توجه قرار گرفت.

    maxresdefault

    سه بمب‌افکن راهبردی بی – ۲، بی – ۵۲ و بی – ۱

    این جنگ‌افزار علاوه بر قابلیت‌های عملیاتی، به عنوان ابزار تهدید نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. در مورد خلیج فارس، حضور نظامی قدرت‌های خارجی از جمله آمریکا، فرانسه و انگلستان در منطقه به امری متداول تبدیل شده است. قطر مرکز فرماندهی سنتکام و نیروی هوایی آمریکا، کویت مرکز نیروهای زمینی و تفنگداران آمریکایی و بحرین نیز محل استقرار ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده است. حداقل ۵۰ هزار نیروی پیاده آمریکایی و ده‌ها جنگنده و ناوگان در منطقه حضور دارد که زیر نظر و اشراف اطلاعاتی هستند. زمانی که طرف مقابل بخواهد تهدیدی نشان دهد، این ظرفیت را افزایش می‌دهد.

    خبر اضافه شدن جنگنده‌های اف–۱۸ هورنت تاثیری بر معادلات خاورمیانه ندارد. اما خبر اعزام ناو هواپیمابر به منطقه یا استقرار بمب‌افکن‌هایی که به ندرت از خاک آمریکا خارج می‌شوند، به صورت خاصی در تحلیل‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد. بنابراین باید منتظر ماند و دید که چه هواپیماهایی جایگزین آن اسکادران بی–۲ می‌شوند. این احتمال وجود دارد که هواپیمای جدیدی اعزام نشود چرا که این عملیات برای دولت آمریکا هزینه بسیار گزافی دارد. بنابراین باید دید آیا شرایط جدید خاورمیانه و بی‌میلی ترامپ به آغاز درگیری نظامی در منطقه توجیهی برای تحمل میلیون‌ها دلار هزینه اضافه دارد یا نه. هر ساعت پرواز بمب‌افکن بی-۲ هزینه‌ای بالغ بر ۱۳۵ هزار دلار برای دولت آمریکا دارد.

    منبع: فرارو

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.