پاسخ توئیتری عراقچی به اظهارنظر برخی مقامات آمریکایی/ از لفاظی‌های تحریک‌کننده چیزی جز نابود کردن شانس موفقیت حاصل نمی‌شود
  • اردیبهشت 13, 1404 ساعت: ۱۱:۰۵
  • شناسه : 94616
    2
    وزیر امور خارجه گفت: یک توافق معتبر و پایدار در دسترس است. تنها چیزی که لازم است، اراده سیاسی قاطع و نگرش منصفانه است.
    پ
    پ

    عباس عراقچی در واکنش به اظهار نظر برخی مقامات آمریکایی و ادعاهای مطرح شده در برخی رسانه‌های غربی در مورد محتوای مذاکرات غیر مستقیم تهران و واشنگتن در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: من به طور اصولی از ارائه استدلال در مورد عناصر کلیدی مذاکره از طریق رسانه‌ها اجتناب می‌کنم.

    وی ادامه داد: ولی آنچه می‌خواهم بگویم این است که تکرار دروغ‌ واقعیت‌های بنیادین را تغییر نمی‌دهد. ایران به عنوان یکی از امضاکنندگان موسس معاهده ان پی تی، کاملا حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای دارد. علاوه بر این، چندین عضو NPT وجود دارند که اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنند در حالی که سلاح‌های هسته‌ای را هم کاملا رد می‌کنند. این باشگاه به غیر از ایران شامل چند کشور آسیایی، اروپایی و آمریکای جنوبی نیز می‌شود.

    این دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: از موضع‌گیری حداکثری و لفاظی‌های تحریک‌کننده، چیزی به جز نابود کردن شانس موفقیت حاصل نمی‌شود.

    به نوشته ایسنا، عراقچی تصریح کرد: یک توافق معتبر و پایدار در دسترس است. تنها چیزی که لازم است اراده سیاسی قاطع و نگرش منصفانه است.

    به گزارش اکوایران، با تعویق مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم تنها سه روز پیش از برگزاری، نشانه‌هایی از افزایش پیچیدگی در روند دیپلماسی دیده می‌شود. هرچند وزیر خارجه عمان دلیل این تعویق را مسائل لجستیکی اعلام کرده، اما هم‌زمانی آن با تحریم‌های تازه آمریکا و مواضع تهاجمی مقامات این کشور، شائبه دلایل سیاسی را تقویت کرده است.

    پس از دور سوم مذاکرات در مسقط، آمریکا چند نهاد ایرانی را تحریم کرد و وزیر دفاع این کشور ایران را به حمایت از انصارالله متهم کرد. این اظهارات، همراه با بازنشر آنها توسط نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا، نشان از نوعی فشار دیپلماتیک هدفمند دارد.

    در مقابل، ایران تأکید کرده که فشار و مذاکره دو مسیر متضادند. سخنگوی وزارت خارجه با محکوم‌کردن تحریم‌های جدید، بر لزوم احترام متقابل و ادامه مسیر گفت‌وگو تأکید کرده است.

    با وجود این چالش‌ها، مسیر دیپلماتیک همچنان باز است، هرچند نشانه‌هایی از کاهش اعتماد و دشواری هماهنگی‌ها دیده می‌شود. این مقطع، آزمونی جدی برای اراده سیاسی طرفین به‌ویژه آمریکا در انتخاب بین تهدید یا گفت‌وگوی سازنده است.

    منبع: اکوایران

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.