وزارت امور خارجه آمریکا بهتازگی با روسیه و اوکراین اتمام حجت کرد و به طرفین هشدار داد که اگر نتایج مثبتی در مذاکرات صلح حاصل نشود، ایالات متحده از نقش خود به عنوان میانجی در این مذاکرات کنارهگیری خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، روزنامه «فایننشال تایمز» در گزارشی به نقل از مقام ارشد اتحادیه اروپا مینویسد: «اتحادیه اروپا آماده یک پلن B درباره چگونگی حفظ تحریمها علیه روسیه میشود البته در صورتی که دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا مذاکرات اوکراین را رها کند و به سمت نزدیکی روابط با روسیه پیش برود.»
«کایا کالاس» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به فایننشال تایمز گفت: «سوال این است که آیا آمریکاییها میخواهند از مذاکرات خارج شوند یا خیر. ما البته نشانههایی میبینیم که آنها ظاهرا فکر میکنند باید اوکراین را رها کرده و به سمت توافق پیش نروند زیرا کار سختی است.»
این روزنامه انگلیسی مینویسد: «پیشنهادات ترامپ برای نزدیکی اقتصادی با مسکو به عنوان بخشی از یک توافق صلح، این نگرانی را افزایش داده است که برخی از کشورهای اتحادیه اروپا از بروکسل نیز برای لغو تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه در ماههای آینده درخواست خواهند کرد.»
فایننشال تایمز میافزاید: «مقامات اروپایی همچنین نگران عواقب این هستند که ایالات متحده بهطور بالقوه به شرکتهای خود اجازه دهد که همکاری اقتصادی با روسیه را از سر بگیرند در حالیکه تجارت اتحادیه اروپا هنوز از انجام این کار منع شده است.»
کالاس در این گفتوگو خاطر نشان کرد: «اگر مجارستان در ماه ژوئیه بخواهد تحریمهای اقتصادی علیه روسیه را وتو کند، از برنامه دیگری برای حفظ فشارهای اقتصادی رونمایی میکنیم.»
مجارستان برخلاف بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا ارسال هرگونه سلاح مرگبار به اوکراین را رد کرده و بر یک راهحل مسالمتآمیز برای این درگیری متمرکز است. این کشور همچنین از تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه بارها به شدت انتقاد و نخستوزیر آن، تحریمها و محدودیتهای مذکور را یک «شکست» توصیف کرده است که صرفا بحران انرژی را بدتر میکند.
او با بیان اینکه با واشنگتن و سایر شرکای غربی جهت حفظ تحریمهای روسیه در گفتوگو است، افزود: «برنامه دیگری نیز داریم اما باید ابتدا بر روی برنامه اول کار کنیم.»
فایننشال تایمز پیشتر گزارش داده بود: «یکی از گزینهها این است که دولتهای ملی تحریمها را برای دور زدن حق وتوی مجارستان به صورت جداگانه اتخاذ کنند؛ مانند صدور فرمان سلطنتی توسط بلژیک برای مسدود نگه داشتن ۱۹۰ میلیارد یورو از داراییهای دولتی روسیه در خاک بلژیک.»
دولت بلژیک از اظهار نظر در این خصوص خودداری کرده است.
اما با این حال، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اذعان کرد که گفتوگوها و رایزنیهایی با برخی کشورهای این اتحادیه در جریان است که اگر ترامپ از مذاکرات کنارهگیری و روابطش با مسکو را احیا کرد، همین رویه واشنگتن را دنبال کنند یا خیر.
او در این خصوص تصریح کرد: «واضح است که این گونه از گفتوگوها در برخی از کشورهای عضو در جریان است و شاید امید داشته باشیم که دیگر مجبور نشویم از اوکراین حمایت کنیم. اما این هم یک امید واهی و غلط است زیرا اگر به روسیه نگاه کنید آنها بیش از ۹ درصد تولید ناخالص داخلی خود را روی ارتش سرمایهگذاری میکنند و میخواهند دوباره از آن استفاده کنند.»
کالاس گفت اروپا میتواند از نظر مالی برای کمک به اوکراین در صورت خروج آمریکا از این مذاکرات وارد عمل شود، اما اذعان کرد که «از نظر حمایت نظامی در صورتی که آمریکاییها آن را رها کنند، پر کردن شکاف دشوارتر است».
این مقام ارشد اتحادیه اروپا در ادامه گفتوگوهایش با فایننشال تایمز اعتراف کرد که بروکسل و سایر پایتختهای اروپایی در تلاشند تا آمریکاییها را متقاعد کنند که از مذاکرات اوکراین کنارهگیری نکنند و روسها به آنچه میخواهند، نرسند.
کایا کالاس در رابطه با موضع آمریکا در قبال کریمه که آن را به رسمیت خواهد شناخت، خاطر نشان کرد: «هیچ کشوری از اتحادیه اروپا کریمه را به عنوان بخشی از خاک روسیه به رسمیت نمیشناسند. من همچنین متوجه نمیشوم که چرا آمریکا چنین چیزهایی را میپذیرد اما به هر حال نمیتوانیم به جای آمریکا و اقدام آنها صحبت کنیم. اما از طرف اروپا گفتهایم و باز هم میگوییم که کریمه برای اوکراین است.»
او در پایان ادعا کرد: «ابزارهایی در دستان آمریکاییها است که میتوانند با استفاده از آنها روسیه را جهت اتمام این جنگ تحت فشار قرار دهند. رئیسجمهور ترامپ گفته که میخواهد این کشتار متوقف شود و او باید علیه کسی که کشتار انجام میدهد، فشار بیاورد.»
منبع: خبرآنلاین
ثبت دیدگاه