در گزارش بلومبرگ آمده است: پوتین در مذاکرات صلح اخیر شرط جدیدی را مطرح کرده که بر اساس آن، مسکو خواهان کنترل کامل چهار منطقه از اوکراین است که هنوز به طور کامل تحت تصرف نیروهای روسی درنیامدهاند.
این شرط که از سوی روسیه به عنوان پیشنیاز هر توافق صلحی مطرح شده، تلاشهای دیپلماتیک دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا برای برقراری آتشبس در اوکراین را با چالش جدی مواجه کرده و مذاکرات را به بنبست کشانده است.
گزارش بلومبرگ میافزاید: استیو ویتکاف فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه، تلاش کرد پوتین را متقاعد کند که به یک آتشبس بر اساس خطوط جبهه فعلی تن دهد اما به گفته منابع نزدیک به تیم مذاکرهکننده، رئیس جمهور روسیه بر موضع خود مبنی بر الحاق کامل چهار منطقه مدنظرش از خاک اوکراین به روسیه اصرار کرده است.
مذاکرات صلح در بن بست
در گزارش بلومبرگ به نقل از یکی از منابع آگاه در کرملین که خواست نامش فاش نشود، آمده است: در حال حاضر مذاکرات صلح اوکراین به نقطه بنبست رسیده و تنها راه پیشرفت آن، برقراری تماس مستقیم بین پوتین و ترامپ است.
بر اساس گزارشی که ایرنا منتشر کرده است، ترامپ پیش از این با بیان اینکه به عقیده وی پوتین خواهان دستیابی به یک توافق است، یادآور شد: به زودی نتیجه تلاشهای خود برای دستیابی به صلح را خواهیم دید اما دستیابی به یک توافق، نیازمند موافقت هر دو طرف درگیر در جنگ است و موافقت یک طرف کافی نیست.
ترامپ پیشتر در سخنرانیهای انتخاباتی خود نیز بارها وعده داده بود که جنگ اوکراین را ظرف مدت ۲۴ ساعت پایان خواهد داد. در حالی که از زمان پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری و ورودش به کاخ سفید تاکنون این جدول زمانی بازنگری شده و تغییر کرده است.
پایان جنگ در کوتاه مدت میسر نیست
بسیاری از کارشناسان معتقدند که پایان دادن به این جنگ ظرف این مدت کوتاه میسر نخواهد بود. برخی معتقدند که ترامپ شاید بتواند تا پایان سال میلادی جاری (۲۰۲۵) این جنگ را خاتمه دهد.
جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد.
مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغههای امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنجم اسفند ۱۴۰۰ در اوکراین «عملیات ویژه نظامی» را آغاز کرد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بارها شروط خود برای پایان جنگ اوکراین را از جمله نپیوستن کییف به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، لغو تمام تحریمهای غرب علیه روسیه و خروج کامل نظامیان اوکراینی از منطقه «دونباس» و «نووروسیا» تکرار کرده است.
به گزارش اکوایران، پیش از این، رئیس جمهوری روسیه شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ به مناسبت عید پاک آتشبس موقت اعلام کرد. بنا بر دستور پوتین، روسیه تمامی درگیریها را از ساعت ۱۸ همان روز به وقت مسکو تا نیمهشب ۲۱ آوریل (دوشنبه یکم اردیبهشت) متوقف کرد.
پس از آن، روسیه و اوکراین طی بیانیههای جداگانهای یکدیگر را به نقض آتشبس در روز «عید پاک» متهم کردند. پوتین رئیسجمهور روسیه گفت: مسکو شاهد کاهش فعالیتهای رزمی اوکراین در طول آتشبس به مناسبت عید پاک بود، با این وجود، تقریباً پنج هزار مورد نقض آتشبس از سوی کییف رخ داد.
ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین نیز گفت: روسیه فقط وانمود کرده آتشبس عید پاک را رعایت میکند، اما در واقع در شامگاه شنبه صدها حمله توپخانهای انجام داده و روز یکشنبه نیز به حملات ادامه داده است.
ثبت دیدگاه