چرا اسرائیل بر نقض پروتکل انسانی توافقِ غزه اصرار دارد؟
  • اسفند 3, 1403 ساعت: ۱۴:۳۵
  • شناسه : 92530
    2
    از زمان اجرایی شدن توافق آتش بس در غزه در ۱۹ ژانویه، اسرائیل به طور مرتب و مکرر پروتکل‌های انسانی مندرج در توافق را نقض کرده است.
    پ
    پ

    این تخلفات نزدیک بود که منجر به فروپاشی توافق طی هفته گذشته شد، هنگامی که گردان‌های عزالدین قسام – شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) – تهدید کرد که دور بعدی تحویل اسرای اسرائیلی را انجام نخواهد داد تا اینکه میانجی‌ها وارد عمل شوند و بحران با تعهد اسرائیل به اجرای پروتکل انسانی به پایان برسد.

    با این حال، طبق آنچه دفتر اطلاغ‌رسانی دولتی در غزه اعلام کرده است اسرائیل به تخلفات خود ادامه داده و ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را از منظر کیفی و کمی محدود ساخته است.

    فریبکاری و دست‌اندازی اسرائیل به بندهای پروتکل انسانی

    ناظران بر این باورند که اسرائیل می‌خواهد از طریق این تخلفات بر حماس و مقاومت فلسطین در غزه فشار بیاورد و اراده خود را تحمیل کند و آنها را در مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس و تبادل اسرا تحت فشار قرار دهد.

    دکتر اسماعیل الثوابته، مدیر کل دفتر اطلاع‌رسانی دولتی غزه برآورد کرد که اشغالگران طی ۳۰ روز گذشته بیش از ۳۹۰ بار توافق آتش‌بس را نقض کرده‌اند.

    الثوابته به الجزیره گفت: از زمان آغاز آتش‌بس حدود ۱۱ هزار و ۷۰۰ کامیون حامل کمک‌های انسانی وارد نوار غزه شده که این نقض توافق و پروتکل انسانی آن است؛ چرا که مقرر شده بود روزانه  ۶۰۰ کامیون و در مجموع ۱۸ هزار کامیون از زمان امضای توافق وارد نوار غزه شود.

    به گفته الثوابته، اشغالگران در دست‌اندازی به بندهای توافق و بازیچه قرار دادن آن، اولویت‌ها را تغییر داده و اجازه ورود کمک‌های غذایی غیرضروری مانند «ایندومی، چیپس، شکلات، آجیل و موارد مشابه» را می‌دهد.

    وی افزود: تعداد کامیون‌های حامل سوخت وارد غزه شده اعم از گازوئیل و گاز خانگی از ابتدای اجرای آتش‌بس تاکنون از ۸۱۰ کامیون فراتر نمی‌رود که این نقض  توافق است چرا که باید روزانه ۵۰ کامیون سوخت (گاز و گازوئیل) و در مجموع ۱۵۰۰ کامیون از آن زمان وارد غزه می‌شد.

    الثوابته تصریح کرد: «غزه به ۵۰۰ ماشین آلات سنگین شامل بولدوزر، بیل مکانیکی، جرثقیل، تجهیزات هیدرولیک و غیره نیاز دارد اما اشغالگران تنها اجازه ورود ۶ بولدوزر را علیرغم گذشت ۳۰ روز از توافق داده‌اند که برخی کوچک و برخی نیز کهنه و فرسوده هستند که نیاز به قطعات یدکی دارند، همچنین به اتاق‌های اکسیژن، تجهیزات پزشکی، ژنراتورهای برق و پنل‌های خورشیدی برای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نیاز هست که اشغالگران هنوز اجازه ورود آن را نداده‌اند.»

    تخلفات سیستماتیک

    الثوابته تاکید کرد همه این نیازها و اولویت‌ها از نظر کیفی و کمی در پروتکل انسانی که بخشی جدایی‌ناپذیر از توافق آتش‌بس است، تصریح شده ولی با وجود این، اشغالگران از همان روز اول اقدام به نقض، تعلل و مانع تراشی در اجرای آن کرده‌اند.

    به نظر این مسئول دولتی غزه، این رفتار نشانگر لجاجت اشغالگران و در پیش گرفتن سیاست غیر انسانی با هدف تعمیق بحران بشردوستانه و مختل کردن تلاش‌ها برای امدادرسانی و بازسازی غزه انجام می‌شود لذا میانجیگران باید بر رژیم صهیونیستی برای توقف این سیاست وحشیانه فشار بیاورند.

    در همین ارتباط، حسام الدجنی»، استاد علوم سیاسی به الجزیره گفت: اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در مورد کوچاندن فلسطینی‌ها به ویژه از نوار غزه، اشتهای احزاب راست اسرائیل را برانگیخت.

    وی گفت: سخنان ترامپ این باور را تقویت می‌کند که نقض پروتکل ممکن است حماس را به اصرار بر عدم آزادی زندانیان وادار کند، امری که ممکن است ترامپ و اسرائیل را به بازگشت به جنگی با هدف کوچاندن مردم غزه برانگیزد؛ تعلل و کارشکنی اشغالگران در اجرای پروتکل انسانی در این چارچوب قابل تفسیر است اما مقاومت با هوشمندی و به حرکت درآوردن میانجیگران و البته خانواده‌های اسرای اسرائیلی و اخذ امتیازی، تحویل اسرا را از سر گرفت و این بهانه را به رژیم صهیونیستی نداد.

    منبع: شفقنا به نقل از الجزیره

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.