الجزیره: آیا خدا می‌خواست ترامپ ایران را بمباران کند؟ خیر! این توجیه اعمال وحشیانه آمریکایی‌هاست…
  • تیر 13, 1404 ساعت: ۱۱:۴۵
  • شناسه : 96464
    1
    الجزیره مطرح کرد: ترامپ با توسل به خدا برای بمباران ایران، در حال احیای یک سنت مرگبار خشونت آمریکایی است که از نظر مذهبی توجیه شده است.
    پ
    پ

    بلن فرناندز، ستون‌نویس الجزیره و نویسنده‌ی کتاب‌های «شکاف دارین: سفر یک خبرنگار در چهارراه مرگبار قاره آمریکا» در تازه‌ترین یادداشت خود برای وبگاه شبکه خبری الجزیره با عنوان «آیا خدا می‌خواست ترامپ ایران را بمباران کند؟» نوشت: ترامپ با توسل به خدا برای بمباران ایران، در حال احیای یک سنت مرگبار خشونت آمریکایی است که از نظر مذهبی توجیه شده است.

    پس از دستور بمباران ایران به ارتش ایالات متحده در ماه گذشته، دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، سخنرانی کوتاهی در کاخ سفید ایراد کرد تا از «حمله دقیق و گسترده» که ظاهراً «تهدید هسته‌ای ناشی از حامی شماره یک تروریسم دولتی در جهان را متوقف کرده است» تمجید کند.

    این سخنرانی که کمتر از چهار دقیقه طول کشید، با پنج بار ذکر نام خدا در مدت هفت ثانیه به پایان رسید: «و می‌خواهم فقط از همه و به ویژه از خدا تشکر کنم. می‌خواهم فقط بگویم: «خدایا ما تو را دوست داریم و ارتش بزرگمان را دوست داریم – از آنها محافظت کن.» خدا خاورمیانه، خدا اسرائیل و خدا آمریکا را حفظ کند.»

    البته، اصطلاحات به کار رفته در سخنرانی قبل از اینکه حتی به ذکر سریع خداوند متعال توسط مردی که هرگز به طور خاص مذهبی نبوده است، برسیم، مشکل‌ساز بود؛

    اولاً، ایران به سادگی فاقد صلاحیت لازم برای واجد شرایط بودن به عنوان «حامی شماره یک تروریسم دولتی» در جهان است؛ این جایگاه در حال حاضر توسط خود ایالات متحده اشغال شده است، که برخلاف ایران، تمام تاریخ معاصر خود را صرف بمباران و به هر طریق دیگری دشمنی با مردم در هر گوشه‌ای از زمین کرده است.

    ایالات متحده همچنین به عنوان حامی شماره یک اسرائیل خدمت کرده است، که سیاست دیرینه آن در ارعاب فلسطینیان و سایر اعراب اکنون به یک نسل‌کشی تمام عیار در نوار غزه منجر شده است، زیرا اسرائیل به دنبال نابودی این سرزمین و ساکنان آن به همراه آن است.

    اما به هر حال، “خدا اسرائیل را حفظ کند.”

     

    *متبرک کردن ترامپ به عنوان منجی اوانجلی‌ها و مجری این فرقه مذهبی در جهان

     

    مطمئناً این اولین باری نبود که ترامپ برای تأیید رویدادهای دنیوی به خدا تکیه می‌کرد. در سال ۲۰۱۷، در طول اولین دوره ریاست جمهوری این مرد، این الوهیت در بیانیه رسمی ترامپ پس از حمله نظامی ایالات متحده به سوریه بارها ظاهر شد. به نظر می‌رسد که خدا از جنگ سیر نمی‌شود.

    خدا در ژانویه ۲۰۲۵ بازگشتی برجسته داشت و در سخنرانی تحلیف ترامپ در مرکز توجه قرار گرفت. یادآوری دیگری مبنی بر اینکه جدایی کلیسا و دولت همچنان یکی از ستون‌های ریاکارانه‌تر «دموکراسی» آمریکایی است. رئیس جمهور در سخنرانی خود دلیل واقعی جان سالم به در بردن از سوءقصد گسترده در پنسیلوانیا در ژوئیه ۲۰۲۴ را فاش کرد: «من توسط خدا نجات یافتم تا آمریکا را دوباره بزرگ کنم.»

    قرار بود بخشی از بزرگ کردن دوباره آمریکا تمرکز بر خودمان باشد، نه، می‌دانید، درگیر شدن در جنگ‌های دیگران در خارج از کشور. اما زیبایی داشتن خدا در کنار شما به این معنی است که در نهایت واقعاً لازم نیست چیز زیادی را توضیح دهید؛ به هر حال، همه اینها خواست الهی است.

    در واقع، اتکای روزافزون ترامپ به قادر متعال را به سختی می‌توان به عنوان لحظه‌ای برای روی آوردن به عیسی یا پذیرش ناگهانی ایمان تفسیر کرد. بلکه، صحبت در مورد خدا در جلب نظر مسیحیان انجیلی سفیدپوست مفید است، که بسیاری از آنها خود ترامپ را به دلیل مبارزه شجاعانه جهانی‌اش علیه سقط جنین، و همچنین سایر مبارزاتش برای تحمیل رنج زمینی به فقرا و افراد آسیب‌پذیر، به عنوان یک منجی می‌بینند.

    وسواس انجیلی‌ها نسبت به اسرائیل به این معنی است که ترامپ در آن حوزه نیز امتیازات بزرگی به عنوان منجی کسب کرده است. به عنوان مثال، در سال ۲۰۱۹، رئیس جمهور در توییتر از وین آلین روت – یک یهودی آمریکایی که به مجری رادیویی محافظه‌کار انجیلی تبدیل شده و از نظریه‌پردازان توطئه شناخته شده است  به خاطر «سخنان بسیار زیبایش» تشکر کرد، از جمله اینکه ترامپ «بهترین رئیس جمهور برای اسرائیل در تاریخ جهان» است و یهودیان اسرائیلی «او را مانند پادشاه اسرائیل دوست دارند».

    و نه تنها این، بلکه اسرائیلی‌ها همچنین «او را مانند ظهور دوم خدا دوست دارند».

    بدیهی است که هر کسی با خودخواهی به بزرگی ترامپ، مشکلی با بازی دادن نقش خدا ندارد  به خصوص وقتی که از قبل معتقد است که هر اعلامیه‌اش باید خود به خود به واقعیت تبدیل شود، به سبک داستان‌های خلقت کتاب مقدس.

    مایک هاکبی، فرماندار سابق آرکانزاس و انجیلی متعصب، که زمانی اعلام کرده بود «فلسطینی وجود ندارد» و اکنون به عنوان سفیر ترامپ در اسرائیل خدمت می‌کند، سهم خود را در تقویت عقده مسیحایی رئیس جمهور انجام داده است و در یک پیامک به ترامپ نوشته است: «من معتقدم که از آسمان می‌شنوی… تو به دنبال این لحظه نبودی. این لحظه به دنبال تو بود!»

    بنابراین، کاملاً بجا بود که ترامپ پس از بمباران ایران مطابق با خواسته‌های اسرائیل، از خدا تشکر و عشق به او را ابراز کند. البته نه اینکه منافع ایالات متحده و اسرائیل در مورد ایجاد ویرانی منطقه‌ای و تضمین جریان سرمایه به خزانه‌های صنعت اسلحه همسو نباشد.

    و با این حال، ترامپ تنها رئیس دولت ایالات متحده نیست که از ارتباط با خدا در زمان جنگ لذت برده است. زمانی را در سال ۲۰۰۳ به یاد بیاورید که جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور وقت و رئیس «جنگ علیه تروریسم»، وزرای فلسطینی را از «ماموریت الهی» خود مطلع کرد.

    نبیل شعث، وزیر امور خارجه فلسطین، به نقل قول‌هایی از صحبت‌های بوش پرداخت: «خدا به من گفت، ‘جورج، برو و با آن تروریست‌ها در افغانستان بجنگ.’ و من این کار را کردم، و سپس خدا به من گفت، ‘جورج، برو و به استبداد در عراق پایان بده.’ و من این کار را کردم.»

    اکنون، ترامپ دوست ندارد از کسی دستور بگیرد، حتی اگر از بالا باشد. با این حال، او به روشنی گفته است که مخالف خودشیرینی نزد خدا به نفع مصلحت سیاسی نیست.

    برخی از پیروان انجیلی، آشوب فعلی در خاورمیانه را به طور بالقوه تسریع کننده به اصطلاح “آخرالزمان” و ظهور دوم عیسی می‌دانند که به این معنی است که هر چه جنگ بیشتر باشد، بهتر است. و هر چه بیشتر بتوان خدا را به عنوان متحدی در ویرانی‌های ایجاد شده توسط ایالات متحده و اسرائیل به تصویر کشید، برای توهمات الوهیت ترامپ بهتر است.

    منبع: خبرآنلاین

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.