حقیقت پشت پرده شرکت مزدور آمریکایی که در غزه کمک‌رسانی می‌کند
  • تیر 16, 1404 ساعت: ۱۳:۳۰
  • شناسه : 96546
    1
    رسانه مستقر در لندن در گزارشی از ارتباط شرکت مزدور آمریکایی که بر برنامه کمک‌رسانی جنجالی در غزه نظارت دارد با یک جاسوس سیا با روابط قدیمی با یکی از متحدان «دونالد ترامپ» پرده برداشت که در یکی از زننده‌ترین اختلافات دیپلماتیک در غرب آسیا نیز دست داشته است.
    پ
    پ

    داستان شرکت «سِیف ریچ سولوشن» (Safe Reach Solutions) نمونه‌ای از ارتباط پنهان و مرموز بین جاسوسان قدیمی آمریکایی و کشورهای غرب آسیا است، ارتباطی که به‌طور فزاینده‌ای توسط سرمایه‌گذاران آمریکایی ثروتمند به پول تبدیل می‌شود.

    جاسوسانی که این شرکت را اداره می‌کنند، پیوندهای قدیمی با «سیرکینوس» (Circinus) یک شرکت اطلاعاتی متعلق به یک حامی ثروتمند گروه‌های طرفدار رژیم صهیونیستی نیز دارند.

    بنابر گزارش میدل ایست آی، شرکت اطلاعاتی Circinus، اگرچه امروزه کمتر شناخته شده است، در بین دیپلمات‌ها و مقاماتی که دشمنی بین قطر و همسایگان خلیج فارس آن را در دوران اول ریاست جمهوری ترامپ به یاد دارند، به‌طور قطع آشنا است. از زمان شروع جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، سِیف ریچ سولوشن مزدوران عرب‌زبان را برای نظارت بر کمک‌های توزیع‌شده توسط «بنیاد بشردوستانه غزه» که توسط ایالات متحده و اسرائیل حمایت می‌شود، اعزام کرده است.

    این روزها، سازمان موسوم به بنیاد بشردوستانه غزه تحت بررسی دقیق کارشناسان حقوق بشر و گروه‌های امدادی قرار گرفته است.

    مقامات بهداشتی فلسطین می‌گویند صدها غیرنظامی در ماه گذشته در تلاش برای تهیه غذا از مراکز توزیع کمک‌ها کشته شده‌اند. سازمان ملل متحد مراکز بنیاد بشردوستانه غزه را «تله‌های مرگ» نامیده است. هفته گذشته، ۱۵ سازمان حقوق بشری و حقوقی اعلام کردند که این بنیاد ممکن است در جنایات بین‌المللی همدست باشد.

    این هفته، پیمانکارانی که از مراکز امدادی در غزه محافظت می‌کنند، به شرط ناشناس ماندن به بی‌بی‌سی و آسوشیتدپرس گفتند که از مهمات جنگی علیه فلسطینی‌هایی که به دنبال غذا هستند، استفاده می‌شود.

    بنیاد بشردوستانه غزه در پاسخ مدعی شد که تیم آنها متشکل از متخصصان باتجربه در حوزه بشردوستانه، لجستیک و امنیتی است و افرادی با منافع شخصی سعی در شکست این سازمان امدادی دارند.

    میدل ایست آی ادامه داد: ایجاد «سِیف ریچ سولوشن»، بازتابی از ده‌ها شرکت نظامی خصوصی است که پس از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، زمانی که غرب آسیا سرشار از پول برای مزدوران بود، مانند قارچ رشد کردند. این دنیای پرسود، لایه‌های زیادی دارد.

    برای مدت دو دهه، سربازان سابق به مناطقی همچون لیبی، یمن و افغانستان اعزام می‌شدند که مالک شرکت‌هایی بودند که قراردادهای بزرگ آمریکایی یا دولتی خارجی را به دست می‌آوردند.

    در برخی موارد، این سربازان پیاده نظام می‌توانستند در طول اعزام‌ها روزانه ۱۰۰۰ دلار درآمد داشته باشند. میدل ایست آی فاش کرد که شرکت سِیف ریچ سولوشن اوایل امسال، قبل از اعزام به غزه به استخدام گسترده از طریق پلتفرم «لینکدین» روی آورد.

    در یک سطح بالاتر، افسران اطلاعاتی سابق – دیپلمات‌ها قرار دارند که به مشاورانی تبدیل شده‌اند که این سازمان‌ها را اداره می‌کنند. آنها بر نیروهای زمینی نظارت دارند و در پایتخت‌های غرب آسیا به معامله و خرید و فروش می‌پردازند.

    شرکت سِیف ریچ سولوشن توسط «فیل رایلی» فردی با سابقه‌ طولانی اداره می‌شود. او افسر سابق سیا است که جنگجویان «کونترا» را در نیکاراگوئه آموزش داد، پس از حملات ۱۱ سپتامبر به افغانستان اعزام شد و به‌عنوان معاون رئیس ایستگاه سیا در بغداد خدمت کرد.

    به گزارش رسانه انگلیسی، رایلی در میان روسای دفاعی غرب آسیا به نامی آشنا تبدیل شد و به‌عنوان یکی از مقامات کلیدی که در روزهای اولیه برنامه پهپادی ایالات متحده، سیا و وزارت دفاع را به هم متصل می‌کرد، خدمت کرد.

    یکی از مقامات سابق سیا به میدل ایست آی گفت: برنامه پهپادی آمریکا، فیل را به فردی مشهور در محافل راست منطقه تبدیل کرد.

    منابع همچنین به میدل ایست آی گفتند که او به دلیل سابقه کار قبلی‌اش به‌عنوان مدیر در شرکت سیرکینوس، در میان متحدان بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، شناخته شده بود.

    رایلی در هیئت مدیره این شرکت خدمت می‌کرد. او در سال ۲۰۱۶، اندکی پس از آنکه سیرکینوس توسط «الیوت برویدی» یکی از حامیان مالی سابق ترامپ و از حامیان تندرو یهودی-آمریکایی اسرائیل خریداری شد، به این شرکت پیوست.

    نشریه نیویورک تایمز گزارش داده است که در طول اولین دولت ترامپ، به شرکت سیرکینوسِ برویدی قراردادهایی به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای انجام کارهای دفاعی برای امارات متحده عربی اعطا شد.

    شرکت برویدی در سال ۲۰۱۷، پس از آنکه عربستان سعودی و امارات متحده عربی قطر را محاصره و آن را به حمایت از اسلام‌گرایان سیاسی که به گفته آنها تهدیدی برای حکومتشان بودند، متهم کردند با دولت ترامپ لابی می‌کرد تا موضع سختگیرانه‌ای در قبال قطر اتخاذ کند. برویدی بعداً از دولت قطر به دلیل هک شدن سوابقش شکایت کرد.

    او در سال ۲۰۲۰ به توطئه برای نقض قوانین لابی‌گری خارجی به نمایندگی از منافع چین و مالزی اعتراف کرد اما سپس در ژانویه ۲۰۲۱ توسط ترامپ عفو شد.

    به گفته میدل ایست آی، برویدی از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در اکتبر ۲۰۲۳، دوباره به عنوان حامی صریح اسرائیل ظاهر شده است.

    او شرکت خود را به «سیرکینوس ورلدواید» (Circinus Worldwide) تغییر نام داده است. او در مصاحبه‌ای که در مارس ۲۰۲۵ در مدیوم منتشر شد، گفت که «این شرکت در ارائه خدمات به دولت ایالات متحده و ایجاد مراکز اطلاعاتی منبع باز برای متحدان ایالات متحده در خاورمیانه فعال بوده است.»

    آنچه سیف ریچ سولوشن را منحصر به فرد می‌کند، این است که شامل یک لایه جدید به دنیای قراردادهای نظامی است: شرکت‌های سهامی خصوصی آمریکایی.

    شرکت‌های سهامی خصوصی در دوران نرخ پایین بهره، پس از بحران مالی ۲۰۰۸ گسترش یافتند. آنها از خانواده‌های ثروتمند یا سرمایه‌گذاران نهادی مانند صندوق‌های بازنشستگی پول جمع‌آوری می‌کنند و شرکت‌های خصوصی را با هدف افزایش ارزش آنها از طریق ترکیبی از تأمین مالی بدهی، ادغام یا کاهش هزینه خریداری می‌کنند. هدف نهایی، سودآوری شرکت‌ها است.

    شرکت‌های سهامی خصوصی در همه چیز، از شرکت‌های دستگاه‌های تهویه هوا (HVAC) گرفته تا رستوران‌های زنجیره‌ای و استارتاپ‌های فناوری سرمایه‌گذاری کرده‌اند. یک روند رو به رشد اما خاص، سرمایه‌گذاری آنها در شرکت‌های دفاعی است.

    این کاری است که شرکت «مک نالی کپیتال» (McNally Capital)، یک شرکت سهامی خصوصی مستقر در شیکاگو سال‌هاست انجام می‌دهد.

    این شرکت در سال ۲۰۰۸ توسط «وارد مک‌نالی» نواده‌ خانواده‌ای از مهاجران ایرلندی تأسیس شد.

    مک‌نالی سپس در سال ۲۰۲۱،  شرکت «اوربیس» (Orbis) را که خدمات مشاوره‌ای اطلاعاتی و امنیت ملی ارائه می‌دهد، خریداری کرد که از بازار رو به رشدی در تجزیه و تحلیل هوش مصنوعی بهره می‌برد و خدمات مشاوره‌ای و راهنمایی نیز ارائه می‌دهد. این شرکت سابقه کار در غرب آسیا را دارد. «مایک مورل» معاون سابق رئیس سیا، رئیس هیئت مدیره آن است.

    به گفته منابع متعددی که با میدل ایست آی صحبت کردند، مک‌نالی فکر می‌کرد که اوربیس شرکت ایده‌آلی برای اعزام مزدوران آمریکایی به نوار غزه خواهد بود. و در اینجا بود که مک‌نالی با رایلی ملاقات کرد.

    روزنامه نیویورک تایمز پیش از این فاش کرده بود که از اوایل سال ۲۰۲۳، مقامات صهیونیستی و تاجران نزدیک به دولت آمریکا در تلاش بوده‌اند تا طرحی را برای کنترل شدید توزیع کمک‌ها در این منطقه محاصره‌شده ارائه دهند.

    یکی از امیدها، کنار گذاشتن آژانس سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی (آنروا) بود.

    رایلی در اواخر سال ۲۰۲۴، زمانی که به‌عنوان معاون ارشد مدیرعامل در اوربیس بود، شروع به کار روی مطالعه‌ای برای برون‌سپاری تحویل کمک‌ها به شرکت‌ها و بنیادهای خصوصی کرد. مک‌نالی از این طرح مطلع شد و کاملاً با آن موافق بود. یکی از همکاران مک‌نالی به میدل ایست آی گفت: او تاکید کرد که قرار است پول زیادی به دست آید.

    منابع متعدد به رسانه مستقر در لندن گفتند که اما اوربیس نمی‌خواست هیچ ارتباطی با این پروژه داشته باشد. در نهایت، مک‌نالی و رایلی شرکت دیگری را به تنهایی تأسیس کردند تا مزدوران آمریکایی را برای به اصطلاح محافظت از مراکز امدادرسانی به نوار غزه منتقل کنند.

    بنابر این گزارش، وزارت امور خارجه آمریکا ۳۰ میلیون دلار بودجه برای بنیاد بشردوستانه غزه تصویب کرده است که پیش‌بینی می‌شود پس از راه‌اندازی، بودجه ماهانه ۱۵۰ میلیون دلاری داشته باشد که در مجموع به ۱.۸ میلیارد دلار در سال می‌رسد.

    در همین حال، جنگ اسرائیل علیه غزه ادامه دارد.

    تعداد فلسطینی‌هایی که در حملات رژیم صهیونیستی کشته شده‌اند، عمدتاً زنان و کودکان، به بیش از ۵۶۰۰۰ نفر رسیده است. ماه گذشته، تنها در یک روز، دست کم ۶۶ فلسطینی در اثر گلوله‌باران نیروهای صهیونیستی در نزدیکی نقاط توزیع کمک‌های تحت حمایت ایالات متحده جان خود را از دست دادند.

    منبع: ایسنا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.