یمنیها طی سال گذشته و بهویژه سه ماه اخیر دو سیاست راهبردی آمریکا در منطقه غرب آسیا را به چالش کشیدهاند؛ اول حفظ امنیت رژیم اسرائیل که در صدر سیاستهای تاریخی آمریکا قرار دارد، و دوم حفظ سلامت صادرات نفت جهان غرب. این مقاومت بیسابقه علیه بالاترین فناوریهای نظامی آمریکا، حتی از مقاومت ویتنامیها علیه آمریکا نیز فراتر رفته است.
بنا بر اعتراف رسانههای صهیونیستی، توان بازدارندگی اسرائیل در برابر یمنیها به شدت کاهش یافته است و این مسئله اهمیت بسیار بالایی دارد.
علیرغم استقرار سامانههای دفاع موشکی پیشرفته (گنبد آهنین، فلاخن داوود و غیره) در اسرائیل، این سامانهها نیز نتوانستهاند بهطور کامل از این کشور در برابر حملات موشکی یمن محافظت کنند. این امر، برای آمریکا بسیار ناخوشایند است که یک کشور کوچک و ضعیف که ۹ سال است تحت بمبارانهای شدید عربستان و امارات قرار دارد و در محاصره اقتصادی است، بتواند آمریکا را در این صحنه به چالش بکشد. در رابطه با تحلیل حقوق بشری و اهداف یمن، باید گفت که اقدامات یمنیها تنها با هدف جلوگیری از نسلکشی اسرائیل در غزه و دفاع از مردم فلسطین صورت میگیرد
پشتوانه اصلی این قدرت، مردم یمن هستند که با ایمان و اراده در برابر سلطهگری آمریکا و متحدانش ایستادگی کردهاند. با وجود تفاوتهای مذهبی میان یمنیها و فلسطینیها، این همبستگی انسانی و اعتقاد به مقاومت از جمله عوامل اصلی کمکرسانی و استمرار مقاومت به شمار میرود.
انگیزه یمنیها تنها مذهبی و دفاعی نیست بلکه انسانیترین جنبه جنگ آنها، کمک به تداوم زندگی و رساندن کمکهای حیاتی به مردم مظلوم غزه است؛ موضوعی که موجب افزایش طرفداران و حمایت جهانی از حرکت یمن شده است
هدف اصلی انصارالله از ادامه جنگ علیه اسرائیل، رساندن غذا و دارو به مردم غزه است. این اهداف انسانی، اهرم حقوق بشری مهمی را در اختیار یمنیها قرار داده که باعث میشود آمریکا نتواند آنها را به تروریسم یا قدرتطلبی متهم کند. در نتیجه، آمریکا از نظر حقوق بشری نیز بهشدت محکوم میشود.
منبع: کافه دیپلمات
ثبت دیدگاه